LINIJA 60: U ovom busu putuju jež, magare, krokodil...


03.06.2022 10:43


Navikli smo da pričamo o gužvama, zastojima i nedostatku klima uređaja u vozilima. Zato priča o autobusu koji ima klimu, besplatan internet i još je ukrašen, zaslužuje pažnju.



Igračke trogodišnje Maše nisu jedini plišani putnici na liniji 604. Veliki broj medvedića, jedan jež, magare i krokodil – redovno se voze od okretnice u Bloku 45 do Petrovčića. Svoje radno mesto vozači su sami ovako ukrasili.


„Sve se to slučajno desilo. Bilo je sve sivo, kao što znate. Rekoh, hajde da promenimo nešto i onda smo krenuli prvo od jelkica, pa smo videli da tu mogu i igračke. Onda kolega ima par igračaka u svojim kolima, i ja u svojim, i onda smo došli na ideju, hajde da tako sakupimo igračke i da okitimo autobus. Eto, i tako je to krenulo", objašnjava Zoran Spasovski vozač autobusa na liniji 604.

Sada ima dvadesetak igračaka, ali ima mesta i za nove. Kada ih primete, najmlađi putnici nisu ravnodušni, a ponekad donesu i svoje.

 

„Majka se vozila sa detetom na prednjem sedištu. Ja sam vozio, naravno čujem razgovore putnika. Pitala je prvo majku da li može da dobije igračku, a ona je rekla nemojte da ometate vozača dok vozi. Dete je reklo, onako tužnim glasom, 'mama, ja ću pitati čiku da mi da igračku i on će mi dati, videćeš'. I kad je došla stanica, kad je dete trebalo da izađe napolje, prišlo mi je, 'čiko je l' mogu da dobijem ovu kucu?'. Ja sam skinuo i dao. Dete je izašlo srećno i zadovoljno, i ja sam srećan što je dete zadovoljno“, kaže Aleksandar Antonijević, vozač ovog neobičnog autobusa.

Mnogo je srećnih i zadovoljnih izašlo iz autobusa na liniji 604. Zato je Zoranu i Aleksandru, inače težak posao vozača u javnom prevozu lepši i lakši.



Izvor: RTS/Tijana Zarić
Foto: Pixabay