Da li je Dodik izvođač radova za miniranje temelja Republike Srpske?!


19.09.2023 10:06


Dodik je izvođač radova za miniranje temelja Republike Srpske. Da li je on svjestan situacije, ne znam. Da li su političari u Republici Srpskoj svjesni, ne znam. Ovo je za N1 rekao univerzitetski profesor Enver Kazaz, koji kaže da ekonomske sankcije Dodika stežu, samim tim i građane Republike Srpske, a stezat će ga još neko vrijeme...

"Dodik je izvođač radova za miniranje temelja Republike Srpske. Da li je on svjestan situacije, ne znam. Da li su političari u Republici Srpskoj svjesni, ne znam. To je ono što je scenarij koji je očigledno vidljiv", kaže Kazaz.

Bliži scenarij, kaže on, jeste da će Dodik voditi veliku bitku oko državne imovine sa Šmitom.

Šmit će imovinu proglasiti državnim vlasništvom i doći ćemo do velike krize. Čeka nas velika kriza, ali ovog puta kriza u kojoj je Dodik unaprijed osuđen da bude gubitnik“, kazao je profesor Kazaz.

On je rekao da je u jednom trenutku Dodik bio konstitutivan političar i onda je zaratio sa međunarodnom zajednicom.

"Mislim da većeg stepena krize nema, pri čemu je kriza iz institucija sistema prebačena na međunarodni plan”.

Kazaz je poručio da jedan takav scenario u kojem Dodik ide u pravcu sukoba sa međunarodnom zajednicom dugoročno odgovara BiH.

“Jedan takav scenarij u kojem Dodik ide u sukoba međunarodnom zajednicom odgovara BiH dugoročno i vodi Republiku Srpsku ka potpunom pražnjenju ka ekonomski neodrživom entitetu", mišljenja je on.Izvor: BN
Foto: BN