Policajac tokom uviđaja ukrao dukate


19.10.2023 08:52


Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Ognjena Šešlije, kriminalističkog tehničara iz Policijske uprave Bijeljina zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Šešlija je kako se navodi u optužnici OJT Bijeljina, 9. septembra ove godine, u vremenu od 17 do 18 časova, u mjestu Donja Čađavica, opljačkao kuću u kojoj je obavljao uviđaj.

Kako se navodi u optužnici, Šešlija je zajedno s kolegom J. M. došao kritičnog dana na uviđaj nakon što je prijavljeno krivično djelo teške krađe u kući oštećenog K. Z.

– Sa policijskim službenikom J. M. i suprugom oštećenog K. Z. ušao je u kuću, a zatim kako bi u kući ostao sam, u namjeri da sebi pribavi nezakonitu korist, naložio je J. M. i supruzi oštećenog da izađu iz kuće, rekavši da će ih zvati ako mu budu bili potrebni, a kako bi on obavio svoj dio posla – fotografisanja tragova – navodi se u optužnici.

Dodaje se da su oni to i učinili, nakon čega je on iskoristio svoju službenu dužnost, pa kada je u kući ostao sam, iz gornjeg dijela regala uzeo je i prisvojio manju crvenu kutiju zajedno sa dva zlatna dukata 'Franc Jozef' od žutog zlata koji su se u njoj nalazili, za sada neutvrđene vrijednosti.

– Dakle, kao službeno lice iskorištavanjem svog službenog položaja i ovlaštenja pribavio sebi imovinsku korist, čime je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja – navodi se u optužnici.

 Izvor: Srpskainfo
Foto: Srna