Kao sin borca VRS dolazim na protest boraca


20.10.2023 07:17


'Izlazim i biću dio protesta, izlazim ne kao gradonačelnik Bijeljine već kao LJubiša Petrović sin Sretena Petrovića, bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske, ratnika Druge semberske brigade''Na pitanje da li ću podržati protest Radislava Dončića, bez dileme i razmišljanja odgovaram - DA NARAVNO!', saopštio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

'Kada kao narodni poslanik se izdvojite, pokažete svoj bunt i provedete 16 dana na otvorenom po vjetru i kiši, tokom hladnih noći toplu postelju zamijenite vrećom za spavanje, komfor svog doma šatorom, odvojite se od porodice i vrijeme provodite sa borcima saborcima na svetom mjestu gdje su pale brojne srpske glave u borbi za Republiku Srpsku, najmanje što mogu uraditi jeste da podržim ovog čovjeka u časnoj borbi', kazao je Petrović na svom Facebook profilu.


Zahtjevi na koje Dončić skreće pažnju, a imaju za cilj poboljšanje statusa položaja boraca i boračkih porodica su, kako je kazao, od izuzetnog državnog značaja, a ispunjenje ovih zahtjeva bi značilo vraćanje dostojanstva onima koji su ovu zemlju stvarali!

'Kažu povedite narod, evo ovaj čovjek već 16 dana skreće pažnju na problematiku koja boli svakog poštenog čovjeka, sutra će krenuti u proteste, najmanje što možemo da uradimo je da ga podržimo i pridružimo se ovoj časnoj borbi! Aktuelni režim je uspio da razjedini borce, da oformi svoja udruženja i ponizi ih na najgori mogući način, vrijeme je da se borci ujedine i zaborave na partijske boje!', naveo je Petrović i dodao:

'Sutra izlazim i biću dio protesta, sutra izlazim ne kao gradonačelnik Bijeljine već kao LJubiša Petrović sin Sretena Petrovića, bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske, ratnika Druge semberske brigade, koji sada prima sramni borački dodatak od 85KM za 47 mjeseci boračkog staža dok dezerteri imaju milione i vladaju ovom zemljom'.

'Vidimo se sutra u Banjaluci, ne saginji glavu, ne zatvaraj oči, ne ćuti, jer ti si ovu zemlju stvarao i ti se pitaš!', poručio je gradonačelnik Petrović.

 Izvor: BN
Foto: BN