Pogledajte šta su tajno dogovorili Dodik i Šmit


17.11.2023 08:36


Igor Crnadak, potpredsjednik PDP objavio je informacije o, kako tvrdi, susretu i dogovoru predsjednika RS Milorada Dodika i visokog predstavnika Kristijana Šmita. 'Za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku. Zato sam odlučio da javno objavim glavne elemente dogovora Dodik-Šmit, onako kako sam ih dobio', naveo je Crnadak na svom Fejsbuk profilu.

'Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti 'otopljavanje' atmosfere u Republici Srpskoj prema Šmitu. U tom cilju Šmit će gostovati na RTRS, što je već realizovano. Funkcioneri SNSD će serijom izjava stvarati ambijent da je Šmit realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da 'ne priznajemo Šmita, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje', ističe Crnadak.


Kako kaže, na taj način funkcioneri SNSD će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na 'novu realnost', kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Šmita ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Srpskoj.

'Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposlednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja', naglasio je i dodao:

'Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana.'

Inače, predsjednik Srpske Milorad Dodik danas je izjavio da je laž da se sastao sa Šmitom.Izvor: BN
Foto: BN