Petogodišnji dječak preminuo nakon vađenja zuba


18.11.2023 19:32


Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mjesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dječaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod ljekara.Dječakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gdje mu je dijagnostikovan karijes.

Ljekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dijete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Ljekari su mu i pored svega samo prepisali lijek i poslali ga kući.

Ubrzo se djetetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu – dječak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usljed nedostatka kiseonika.

Nadležni su bolnicu zapečatili na mjesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dječaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove prije anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dijete dođe sebi posle operacije.

Naveli su i da je cjevčica ubačena u grlo djeteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je uslijedilo mu je ispunilo pluća.Izvor: Blic
Foto: Društvene mreže