Igor Radojičić odbio da stane na listu SNSD-a


24.06.2022 17:46


Bivši predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka i nekadašnji prvi čovjek Banja Luke Igor Radojičić odbio je da uđe u trku za poslanički mandat u parlament Republike Srpske. 



Navodno je Radojičić, nakon što je Gradski odbor SNSD-a Banja Luka utvrdio svoj prijedlog kandidata za Narodnu skupštinu RS za opšte izbore u oktobru ove godine, poručio da ne želi da se njegovo ime nađe na listi.

Radojičić je, piše Srpskainfo, poručio da ne želi da bude na listi ni SNSD, niti bilo koje druge stranke.

Kako piđu mediji Radojičić je očito i dalje pri stavu da se privremeno povuče iz politike, nakon što je prije dvije godine javno ponižen od strane lidera SNSD-a Milorada Dodika koji ga je faktički smijenio u izbornoj noći sa čela Gradskog odbora te stranke u Banjoj Luci.

Radojičić se, nakon poraza od Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika Banje Luke prije dvije godine, povukao iz javnog, ali i političkog života.

Na stranačka okupljanja dolazi veoma rijetko, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

Dodik je, naime, u izbornoj noći, čim je postalo jasno da je Draško Stanivuković pobijedio u trci za gradonačelnika, raspustio Gradski odbor SNSD Banjaluka, smijenio Radojičića sa njegovog čela i postavio sebe za povjerenika.

“Predsjednik SNSD je 15. novembra uveče javno smijenio i raspustio Gradski odbor u Banjaluci. Lično smatram da je to bio nepotreban potez, u afektu, kao i neke izjave nakon izbora. Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD, za mene je bila veoma razočaravajuća.

Ionako bih se, nakon ovakvog izbornog rezultata, sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD”, rekao je Radojičić u jednoj od rijetkih izjava za medije nakon poraza u Banjaluci.



Izvor: Raport/Srpskainfo
Foto: Igor Radojičić i Milorad Dodik