'Kako da ga pobijedite, on je vanzemaljac!'


08.07.2022 13:04


Belgijski teniser David Gofan izjavio je da je Novaka Ðokovića izuzetno teško pobijediti na Vimbldonu nazivajući srpskog tenisera vanzemaljcem.Gofan je to rekao upitan da prokomentariše šanse Kamerona Norija u današnjem (15.30) polufinalu Vimbldona protiv Ðokovića.

Belgijanac je u četvrtfinalu poražen od Britanca poslije pet setova sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

"Znate već odgovor, zar ne? Ako bude igrao tenis svog života, onda možda ima šanse, pogotovo ako se Novak ne bude osjećao dobro. Ali, Novak je Novak. On igra čak i bolje kada je publika protiv njega. Novak je vanzemaljac, a da pobijedite vanzemaljca, ne znam kako to da uradite", izjavio je Gofan.

Belgijanac neće moći da valorizuje dobre rezultate na Vimbldonu jer ATP ne računa bodove sa trećeg Gren slema sezone zbog toga što su organizatori turnira zabranili nastup ruskim i bjeloruskim teniserima u Londonu.

"Imao sam sve u reketu da dobijem top 10 igrača. Imao sam dobar turnir. Smiješno je, mada i ne baš, što ću vjerovatno biti 75. ili 80. na svijetu poslije turnira, ali to je život. Sada do aprila nemam šta da branim. Moram da počnem da se vraćam u vrh, vidjećemo šta će biti", istakao je Gofan.Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/AP