Zoran Marjanović osuđen za ubistvo supruge Jelene


22.07.2022 10:10


Viši sud u Beogradu donio je danas presudu kojom je Zoran Marjanović proglašen krivim za ubistvo supruge i pjevačice Jelene Marjanović i osudio ga na 40 godina robije.



On će odmah ići u pritvor, prenose mediji u Srbiji.

Na prvostepenu presudu, i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će donijeti pravosnažnu presudu.

U završnoj riječi, postupajući tužilac Nikola Uskoković je od suda zatražio da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina, kao i da mu odredi pritvor zbog uznemiravanja javnosti.

Tužilaštvo je ocijenilo da je tokom postupka dokazano da je Marjanović svoju ženu sa umišljajem ubio i to na svirep i podmukao način.

Sa druge strane, četiri advokata odbrane su u svojim završnim riječima osporavali navode tužilaštva i za svog branjenika tražili oslobađajuću presudu.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Podjesćamo, pjevačica Jelena Marjanović brutalno je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka u Borči, gdje je sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom došla kako bi trčala.

Za ubicom se tragalo godinu i po dana, a onda je Zoran uhapšen u septembru 2017. godine.



Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug