Doboj: Optužnice protiv 15 lica zbog izborne krađe


25.07.2022 08:13


Potvrđena optužnica protiv 15 članova biračkih odbora u Doboju zbog izbornih prevara tokom lokalnih izbora.



Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Tripić Radislave, Subotić Dejana, Todorović Daliborke, Marković Ivane i Zavođa Miroslava zbog krivičnog djela Izborna prevara.

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju dana 27.06.2022.godine.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ostojić Slađane, Prešić Dejana, Vasić Danijela, Bojanović Slaviše i Prešić Slađane zbog krivičnog djela Izborna prevara.

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju dana 24.06.2022.godine.

Optuženi se terete da su dana 15.11.2020.godine u vrijeme održavanja lokalnih izbora za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboj, kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu broj 038B013 – Osnovna škola „Sveti Sava 2“ Doboj, dodavanjem glasova falsifikovali izborne rezultate čime su počinili krivično djelo izborna prevara.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ristić Roberta, Subotić Mladena, Pijetlović Milorada, Đurić Dalibora i Stjepanović Vlade zbog krivičnog djela Izborna prevara.

Optužnica je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju dana 27.06.2022.godine.



 

Optuženi se terete da su dana 15.11.2020.godine u vrijeme održavanja lokalnih izbora za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada Doboj, kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu broj 038B025B – Saobraćajni fakultet 3B Doboj, dodavanjem glasova falsifikovali rezultate izbora čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo izborna prevara, piše Dobojski info.

 Zbog izbornih prevara u vrijeme lokalnih izbora, koji su održani prije dvije godine, podneseno je na desetine krivičnih prijava protiv biračkih odbora i članova, čime je obuhvaćeno oko 420 lica sa područja Doboja.

Prema nekim navodima, Okružno tužilaštvo Doboj podnijelo optužnice protiv svih ovih 420 lica a tačno još nije poznato koliko je Osnovni sud do sada potvrdio optužnica...

Doboj je grad u kome su se, kako je utvrđeno, štimali izborni rezultati i za opšte i lokalne izbore. Da je postojala veza lokalnih vlasti sa SNSD-om govori i podatak da je nakon opštih izbora 2018. godine skoro cijeli Gradski odbor tadašnjeg SDS-a , predvođen Obrenom Petrovićem prešao u SNSD Milorada Dodika.



Izvor: BN
Foto: Dobrojski.info