Sud naložio ljubavnici da vrati 560.000 dolara ljubavnikovoj ženi!


04.08.2022 09:37


Kineski sud je nedavno doneo kontroverznu presudu, naloživši ljubavnici da plati 3,79 miliona juana (560.000 dolara) ženi svog ljubavnika, jer njihova veza nije bila priznata zakonom. 



Ostavljene žene tuže ljubavnice svojih muževa nije ništa novo u svetu to i dalje prilično uobičajena praksa, iako je ovaj delikt ukinut u mnogim jurisdikcijama širom sveta.

Ali dok se to odnosi na to da jedan supružnik tuži treću stranu zbog štete u njihovom braku i obično dovodi do razvoda, u nedavnom slučaju u Kini jedna žena je tužila ljubavnicu svog muža

I to tužbom da vrati svu materijalnu imovinu koju joj je dao tokom njihove afere. Sud je stao na stranu žene i naložio ljubavnici da plati ogromnih 3,79 miliona juana odštete odnosno vrati novac

Prema dokumentima koje je objavio Narodni sud Zhuanghe u Liaoningu, na severoistoku Kine, tužilac, žena po prezimenu Li, i njen muž,Wang , bili su u braku od 1991. godine. Vang je 2008. godine započeo vanbračnu vezu sa drugom ženom, koju je identifikovao pseudonim Xiaoxia. Pre nekoliko godina, Li je saznala za aferu svog muža, nakon što je otkrila da joj je on redovno slao veće sume novca.

Vang je priznao svoju aferu, rekavši svojoj supruzi da je takođe imao desetogodišnjeg sina sa Xiaoxi i da ih je godinama izdržavao.

Dokazi predstavljeni sudu pokazali su da je Wang prebacio 1,47 miliona juana (217.700 dolara) svojoj ljubavnici između 2013. i 2020. godine, da joj je kupio dva stana u ukupnoj vrednosti od 1,45 miliona juana (214.700 dolara) i da joj je takođe poklonio automobil u vrednosti od 128,000 dolara.

Xiaoxia je tvrdila da nikada nije znala da je Vang oženjen i da je novac koji je dobijala od Vanga tokom godina išao na izdržavanje dece, ali je sud rekao da se u ovom slučaju radi o vlasništvu nad imovinom, a ne o izdržavanju dece.

Kineski zakon kaže da nijedna strana u braku ne može da troši zajedničku imovinu para bez pristanka druge, a pošto Li nikada nije dala saglasnost za Vangove “poklone“, Xiaoxia sada mora da vrati ukupno 3,79 miliona juana odnosno 560.000 dolara ženi svog ljubavnika prenosi South China Morning Post


Sud je rekao Sjaoksiji da ona ima opciju da podnese poseban slučaj i tuži Vang za izdržavanje dece, ali da je njihov odnos do ovog trenutka “protivan javnim običajima“.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Ilustracija