Ne može da nađe posao jer izgleda kao da je dete!


16.08.2022 10:57


27-godišnji muškarac iz Dongguana, u Kini, ima problema da nađe posao jer izgleda kao dete, tojest ne liči na muškarca u kasnim dvadesetim.



Mao tvrdi da ima 27 godina, ali se svi slažu da ne izgleda ni dan više stariji od 10.gdoina! I dok bi neki to smatrali blagoslovom, mladić iz Dongguana tvrdi da je to prokletstvo, jer ga sprečava da dobije posao.

Većina poslodavaca ne veruje da je star koliko tvrdi da je, a oni koji kažu da ne žele da vlasti njuškaju okolo i optužuju ih za dečiji rad zbog njegovog mladalačkog izgleda.

Mao Šeng je prošle nedelje postao senzacija u Kini, nakon što je video snimljen na ulicama Dongguana postao viralan na Douiin-u to jest na TikToku. U njemu je mladić otkrio svoje godine i požalio se da ne može da nađe posao da izdržava oca koji se oporavlja od moždanog udara. Sa prijateljem je tražio posao u lokalnim fabrikama, ali dok su svi brzo našli posao, nije imao te sreće.


Šengova priča dirnula je srca miliona širom Kine, od kojih su mnogi optuživali poslodavce da mu nisu dali šansu zbog njegovog neobično mladalačkog lica. Srećom, nakon što je postao poznat na internetu, mnogi preduzetnici su mu se obratili i ponudili mu posao.

Još jedan snimak objavljen na Douiin-u (TikToku) pre nekoliko dana otkriva da je Mao prihvatio jednu od ponuda za posao koje je dobio i da se nada da će zaraditi dovoljno da pomogne svom ocu da se oporavi. On se nada da će takođe naći devojku i osnovati porodicu.

Iako je priču Mao Šenga prenelo nekoliko novinskih kuća u Kini, nijedna od njih nije pomenuo nikakav medicinski razlog za mladalački izgled 27-godišnjaka.

Sumnjamo da to mora da ima veze sa njegovom hipofizom, koja kontroliše fizički rast. Videli smo slične slučajeve u prošlosti, odrasli su zaglavljeni u telima dece, a hipofiza je skoro uvek bio taj faktor.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Print screen/ Youtube