Htjeli su o meni da snime film ali sam im zabranio!


25.08.2022 12:29


Legenda narodne muzike Halid Bešlić ugostio je ekipu 'Kurira' na svom imanju u Semizovcu, nedaleko od Sarajeva.



U hotelu koji je izgradio ima svoj apartman i mir, a svako jutro pije kafu i čita novine.

Za Kurir govori o velikom beogradskom koncertu, koji je u pripremi, ali i operaciji i filmovima, koji ih je snimio više od deset.

U Sarajevu se prošle nedelje održao filmski festival, ali vas nije bilo u gradu.



- Poslednjih dana provodim vreme na obroncima planine Romanije. Tu imam svoj mir i to me jako ispunjava.



Idete li u Sarajevo?



- Do Sarajeva idem samo kako bih se video sa svojim prijateljima, svojom rajom, negde u kafanu da odemo, inače u poslednje vreme izbegavam grad kao grad, mnogo me zamara gužva.



Kako vam je zdravlje?



- Polako se oporavljam, ugrađen mi je stent. Malo je i dijabetes, koji imam već godinama, učinio svoje, ali ide sve nabolje.



Šira publika ne zna da ste snimili više od desetak filmova i serija.



- Prijatelj sam s mnogim rediteljima i glumcima, poput Pjera Žalice, Ademira Kenovića, Dragana Bjelogrlića, Emira Hadžihafizbegovića, Rajka Grlića, tako da sam bio angažovan u filmu "Karaula", gde pevam pesmu "Oj, jarane. jarane" mog kolege Halida Muslimovića, pojavljujem se u seriji "Ubice mog oca" u prvoj sezoni, gde pevam pesmu "Ja bez tebe ne mogu da živim", pesmu koja je postala veliki hit, pesma "Malo, malo dana", koju je napisao Saša Lošić Loša u filmu "Kod Idrizra", moja pesma "U meni jesen je" iskorišćena je kao lajtmotiv u filmu "Admir".


Kako ste to pevali tuđu pesmu u filmu "Karaula"?



- Sve je bilo na jaranskoj bazi. Goran Bregović me je zvao da dođem u njegov studio u Beogradu, kad sam čuo da treba da pevam pesmu "Oj, jarane, jarane" mog kolege i imenjaka Muslimovića, pobesneo sam i rekao: "Kako nisi uspeo da stigneš da snimiš pesmu za mene?" On mi se izvinio i rekao da ne može da stigne. Ja sam besan ipak prihvatio da pevam u filmu "Karaula".



Da li se sećate kako je prošlo snimanje filma "Karaula" na Ohridu?



- Sećam se da smo se super družili i uživali. Pevali smo i družili se četiri ili pet dana zajedno s gazdom hotela, bili su tu i Sergej Trifunović i Emir Hadžihafizbegović. Bilo je to pravo veselje i druženje.



Slušate i volite i rokenrol.



- Odrastao sam na narodnoj muzici, ipak sam malo starija generacija, a rok muziku sam malo kasnije počeo da slušam. O tadašnjem sarajevskom roku, o grupama poput Indeksa, Bijelog dugmeta, Plavog orkestra, mislim da su beton sarajevske rok kulture i scene.



Da li ste bili prošle godine na premijeri filma u Sarajevu o Tomi Zdravkoviću?



- Jesam. Film je dobar, ali mi tu fale Tomini sarajevski dani, koje je proveo i gde je imao puno anegdota i dogodovština. Aco Pejović je odlično odradio svoj deo posla, kao i Suzana Branković, koja je takođe zablistala. S Draganom Bjelogrlićem sam jaran, družili smo se i na premijeri i kad se završio film, otišli smo s našom rajom u kafanu. Bjela je super lik i lepo provodimo vreme zajedno.


Šta mislite o tome da neko o vama snimi film?



- Ne razmišljam o tome. Hteli su o meni da snime dokumentarni film, pa sam im zabranio. Nisam opterećen time da neko mora o meni da snimi film.

Kad da vas očekujemo u Beogradu, kad će biti koncert?

- Koncert je zakazan za 19. novembar u Beogradskoj areni. Nismo još zvanično potpisali ugovor, ali očekujemo da će to biti gotovo narednih dana.



Izvor: Kurir
Foto: Kurir/Marina Lopičić