Ubijen vođa škaljarskog klana


09.09.2022 08:47


Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić prema nezvaničnim saznanjima ubijen je u Turskoj. Vukotić je ubijen u Istanbulu.

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je prema policijskoj evidenciji vođa "škaljarskog klana" sumnjiči se da je organizator grupe koja je planirala da ubije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

NJegove ime godinama unazad nalazi se na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta.

Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava.

Vukotić je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optužuje ga da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Istražitelji podsećaju da počeci škaljarskog klana sežu u 2008. godinu, te da su do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je poslednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa “Kavači”, koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Operativci su evidentirali da škaljarci blisko sarađuju sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona, odnosno, sa klanovima čije su vođe Luka Bojović, Filip Korać, Saša Boreta, Jovo Đurović i Milan Vujović.

U spisima je evidentirano više od 200 članova klana, a na tom spisku našlo se i na desetine žena - mahom supruge, kćerke, majke, sestre, devojke, kume, prijateljice, rođake...muških članova organizovane kriminalne grupe “Škaljari”.

Evidentirano je da je njihov glavni biznis šverc kokaina, a precizno je skicirana hijerarhijska podela unutar klana, njihova finansijska moć, koruptivna mreža, kriminalni poslovi.

Članovi i saradnici organizovane kriminalne grupe “Škaljari” prema tvrdnjama operativaca kokain švercuju na teritoriji Belgije, Švedske, Holandije, Španije i Italije.Izvor: Novosti
Foto: Novosti