Lažirala svoju otmicu, od majke tražila novac za otkup


12.09.2022 08:51


Jedna žena iz Španije nedavno uhapšena na španskom ostrvu Tenerife je u zaveri sa porodicom svog dečka lažirala svoju otmicu tražeći od svoje majke otkupninu od 50.000 evra!



Guardia Civil, jedna od dve španske nacionalne agencije za sprovođenje zakona, objavila je uznemirujući video na kojem se čini da se vidi žena sa povezom na očima sa mrljama krvi na licu, vezana za stolicu i sa velikim nožem u grlu.

Mlada žena jeca i govori svojoj majci da je kidnapovana i da treba da plati otkupninu od 50.000 evra kidnaperima ako ikada više poželi da je vidi živu. Međutim, nije sve kako izgleda…

Gore opisani video za otkup je veoma stvaran, ali sama kidnapovanje nije. Prema španskoj policiji, navodna žrtva prikazana na snimku lažirala je sopstvenu otmicu uz pomoć porodice svog dečka isključivo da bi prevarila svoju majku da plati otkupninu od 50.000 dolara

U snimku koji je objavila Guardia Civil, navodna žrtva tvrdi da ne zna ko su njeni napadači niti zašto su je izabrali, ali ona upućuje majku da plati otkupninu tako što će baciti 50.000 evra u gotovini na određenoj lokaciji. Ona takođe upozorava majku da su joj otmičari prisluškivali kuću i da bi svaki pokušaj da se obrati policiji značio kraj njenog života.


Majka žrtve je navodno pristala na zahteve kidnapera; podigla je iz banke 50.000 evra, ali je i tajno obavestila policiju o situaciji svoje ćerke.

Policijska istraga je počela ispitivanjem majke žrtve, koja je napomenula da je u više navrata već uplatila ukupno 45.000 evra, pošto je poštom dobila pismene pretnje o životu njegove ćerke. U mislima je čuvala svoju ćerku dajući misterioznim kriminalcima ono što su želeli. Nikada nije shvatila da je ona zapravo prava žrtva!

Kada su saznali da je žrtvina majka nedavno bila prevarena, policija je počela da istražuje žrtvu i njenog dečka brzo shvativši da joj je porodica njenog dečka pomogla da joj omogući celu prevaru. Nakon što je policija ustanovila da je otmica možda i inscenirana, trebalo im je samo 24 sata da reše slučaj.

Nakon aktiviranja protokola za otmicu, službenici Guardia Civil fokusirali su se na lociranje porodice žrtvinog dečka i, srećom, uspeli da ih pronađu sve, uključujući i navodno otetu ženu, u opskurnoj sobi za igru, kockajući se. Svi su privedeni i na kraju priznali da su lažirali otmicu.

Pretresom kuće osumnjičenih, Guardia Civil je pronašla oruđe koje je korišćeno za simulaciju otmice, veliki nož, maramicu kojom je mlada žena bila vezana i flašu veštačke krvi.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay/Ilustracija