Šta je Milanović tri sata radio kod Dodika na imanju u Bakincima?!


14.09.2022 12:32


Zanimljivo je da je nakon Jajca Milanović, koji je imao pratnju kroz Republiku Srpsku i MUP- a RS, završio na Dodikovom imanju, gdje se zadržao oko tri časa. 



Hrvatski predsjednik Zoran Milanović juče je oko tri časa proveo na privatnom imanju Milorada Dodika u Bakincima, saznaje BN.

Milanović je juče posjetio Jajce, gdje je prisustvovao obilježavanju hrvatske akcije "Maestral" u kojoj su stradali Srbi, a više opština je pomenuo kao hrvatske teritorije, među kojima je i Mrkonjić Grad.

Zanimljivo je da je nakon Jajca , Milanović, koji je imao pratnju kroz Republiku Srpsku i MUP- a RS, završio na Dodikovom imanju, gdje se zadržao oko tri časa.

Ovo nije prvi put da Dodik dočekuje hrvatske predsjednike nakon njihove posjete Jajcu i slavljenja akcije "Maestral" , On je takođe, samo tada prijem je bio u Palati predsjednika Republike Srpske svečano dočekao i bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

Inače, treba podsjetiti da je Milanović u više navrata o Dodiku pozitivno govorio i naglašavao da je on hrvatski saveznik i hrvatski čovjek u BiH.

Dodika u Republici Srpskoj opozicija doživljava kao "važnog hrvatskog čovjeka", koji je u više navrata pa čak i na uštrb Srba i Republike Srpske štitio hrvatski interese i radio u korist Hrvata.

Prvi put je to bilo, kada je u svom prvom premijerskom mandatu, Hrvatskoj ustupio Jasnovačku građu.

Zanimljivo je da Hrvatska ne dozvoljava srpskom predsjedniku da posjeti Jasenovac, dok Dodik u isto vrijeme na svom privatnom imanju velikodušno dočekuje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i to nakon veličanja hrvatske akcije Maestral u kojoj su učestvovale regularne jedinice hrvatske vojske i u kojoj su stradali Srbi.



Izvor: BN
Foto: BN