Pogledajte kako Bakir brani Dodika


06.05.2022 11:30


"Dodik je bio je protiv NATO-a, sad mislim da će jednostavno da se prilagodi novom ozračju koje će nastati i koje mora proevropsko i proNATO", kazao je Izetbegović 



Lider SDA Bakir Izetbegović kaže da već vidi određene promjene kod Milorada Dodika i da će nakon izbora doći do smirivanja situacije u BiH.

 

"Dodik će morati da popušta jer će ga tretirati kao trabanta ruske politike. I on će morati debelo da spušta durbin, a on to zna uraditi, vidjećete. On će pokušati da popravi rezultat izborni na ovim temama i da onda s te pozicije spušta loptu", kaže Izetbegović u intervjuu FTV.

 

Kaže da već vidi određene promjene kod Dodika.

 

"On vrlo konkretno govori Šolcu danas otkud vam da smo mi za secesiju, mi nikad nismo bili za tu stvar. A govorio je to prije pola godine, da ide ka secesiji. On je u stanju da okrene politike dosta spretno i uspješno za 180 stepeni. Bio je američki igrač prije 20-ak godina, glavni oponent i neprijatelj Karadžića, šta je govorio za Republiku Srpsku. Pa se pretvorio u glavnog branioca. Bio je protiv NATO-a, sad mislim da će jednostavno da se prilagodi novom ozračju koje će nastati i koje mora proevropsko i proNATO", kazao je Izetbegović gostujući u programu FTV.



Izvor: BN
Foto: N1