" />   " />   " />


Opozicija najavila protest - Tražimo novo brojanje glasova!


04.10.2022 17:01


Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS poručio je da će SDS i PDP tražiti od Centralne izborne komisije BiH otvaranje vreća i ponovo prebrojavanje glasove za predsjednika Republike Srpske, Narodnu skupštinu RS i Parlamentarnu skupštinu BiH. 

 


"Zapisnici su prepravljani, upisivane su 0 za naše kandidate, a članovima biračkih odbora nije dozvoljeno slikanje zapisnika. Na jednom biračkom mjestu na kojem je registrovano 368 glasača , SNSD dobio 539 glasova.", naglasio je Radović.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a poručio je da je očito došlo do prekrajanje izborne volje građana i to za predsjednika Republike Srpske koja je najvažnija pozicija po Ustavu.

"Evidentirano 35.000 nevažećih glasačkih listova, te na desetine biračkih mjesta gdje Trivićeva ima 0 glasova što je po njihovim podacima nemoguće", naglasio je.

Jelena Trivić, kandidat PDP za predsjednika Republike Srpske, naglasila je da neće odustati od borbe za istinu.

"Pojedinim članovima biračkih odbora prijećeno, a da su pojedinci maltretirani. Zbog njih ali i građana Republike Srpske ne smijem odustati", dodala je.

Opozicija je najavila protestnu šetnju u Banjaluci u četvrtak u 18.00 časova u Parku Mladen Stojanović, odakle će se šetati do Trga Krajine.

Opširnije u videu:



Izvor: BN
Foto: BN