Sve više dokaza o izbornoj krađi i prekrajanju volje naroda


08.10.2022 20:57


Ne prestaju da se pojavljuju novi dokazi izbornih krađa i kršenja Izbornog zakona tokom opštih izobra.



Sprečavanje posmatrača da prate izborni proces, fizički napadi i nelogičnosti na glasačkim mjestima, nove su informacije koje idu u prilog tvrdnjama da je na biračkim mjestima širom Republike Srpske došlo do pokušaja prekrajanja izborne volje građana.

Sanjin Ćetojević je bio posmatrač SDS-a na biračkom mjestu u osnovnoj školi u Laktašima. Kaže da je uočio brojne nepravilnosti kada su ga kako navodi, osobe iz Gradske izborne komisije u pratnji policije, 30 minuta nakon zatvaranja, udaljile sa biračkog mjesta

Kaže da je kompletan incident tonski snimio nakon čega je prijevljen i saslušan u policiji.

Još gore iskustvo doživio je Goran Gavrić posmatrač PDP-a na biračkom mjestu u Pađinama u Zvorniku. On je zatražio da sa određene distance posmatra izborni proces da bi, kako navodi, uočio eventualno prisustvo unaprijed popunjenih listića.

Na brojne nepravilnosti i evidentne izborne krađe upozorava i kandidat za predsjednika Republike Srpske Ivan Begić. On kaže da se dešava nevjerovatna krađa njegovih glasova iza koje kako navodi stoji HDZ.

Tvrdi da na stranici Centralne izborne komisije piše da se u mjestu Modran kod Dervente glasanje obavlja na adresi Vrhovi 39, dok se prema dokumentima gradske izborne komisije glasanje obavlja na drugoj adresi - Vrhovi  broj 3.

U danima nakon izbora ne prestaju da se pojavljuju brojni dokazi i izjave posmatrača koje dokazuju kršenja Izbornog zakona i prekrajanje izborne volje građana Republike Srpske.



Izvor: BN
Foto: BN