Oni za jedno veče dobiju bakšiš da mogu da kupe stan!


12.10.2022 09:48


Poznato je da pevači od bakšiša često zarade više nego od dogovorenog honorara, a najveći novac ubedljivo dobijaju folkeri.Darko Lazić


Darko je 2009. godine odneo pobedu u četvrtoj sezoni "Zvezda Granda", a tokom 13-ogodišnje karijere napravio je veliki broj hitova koji su nezaobilazan deo repertoara na raznim proslavama, ali i u kafanama i klubovima.


Zato ne čudi što je Lazić jedan od najtraženijih pevača, koji ujedno važi za kralja bakšiša. Kako je sam otkrio, u Beču je za jedno veče dobio čak 50.000 evra.

- Često sam pevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se dobija najveću novac. Najviše što sam uzeo je oko 50.000 evra bakšiša za jedno veče! Bilo je tu više para, ali nije sve bilo samo za mene, već su ostatak dobili ostali muzičari - ispričao je Darko.


Ljuba Aličić


Pre nekoliko godina pojavio se snimak na kojem Ljuba uzima 25.000 evra za samo par minuta, a pevač je potvrdio da je uzeo pomenutu cifru novca.


- Gostovao sam u Berlinu na jednoj svadbi i čovek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, i još neke pevače. Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sećam se tačno... I kaže meni: "Otpevaj mi pesmu njen oproštaj". Ja kako sam počeo da pevam, on je krenuo da daje novčanice od 500 evra. Nisam mogao da sve stavim u ruke, pa sam stavljao u džepove. Taj novac se podelio na nas sve, nisam samo ja uzeo - ispričao je Ljuba.


Radiša Trajković Đani


Đani, kao i Darko Lazić, često nastupa na raznim proslavama, a gde je on, tu je i dobra atmosfera! Gosti se ne ustručavaju da ga kite novčanicama od 500 evra, a jednom prilikom je dobio bakšiš u iznosu od 30.000 evra!


- Publika je bila malo dalje od bine u klubu u kom smo nastupali, pa nema klasičnog bakšiša. Video sam da je jedan momak otvorio ogradu da čovek može da prođe. Nisam mislio da prilazi da da bakšiš, jer to nije pravilo u tom klubu. Čovek mi je mahnuo, ja sam prišao i video da mi je dao topku novca u dolarima. Zahvalio sam, klimnuo glavom, ali nisam video koliko ima. Posle, kada samo brojali, kolege kažu "Care, za pesmu si dobio 30.000 dolara". Mislio sam da se šale, pa sam prebrojao. Posle mi kaže čovek iz obezbeđenja da je to naš čovek, 11 godina živi u Americi i pevao sam njegovu omiljenu pesmu - rekao je Trajković za Srpski Telegraf.


Tea Tairović


Tea je takođe poznata kao neko ko gostima "isprazni džepove" , a na jednoj svadbi u Berlinu je na zahtev gostiju pevala pesmu "Hajde" čak 47 puta! Tom prilikom je uzela bakšiš od 14.000 evra!

- Tea je imala tezgu na romskoj svadbi u Berlinu. Kada je zapevala svoju pesmu svi su skočili i počeli da je kite evrima! Ruke su joj bile pune para. Svi su naručivali samo tu njenu pesmu. Brojao sam, otpevala je svoju pesmu 47 puta, čuo sam na kraju večeri da je dobila bakšiš od 14.000 evra - rekao je tada izvor sa veselja za Informer.Jana Todorović


Jana je nastupala na jednom svadbenom veselju, a kako su mediji tada preneli, pevačica je za tri sata navodno zaradila 45.000 evra!


- Jana je otišla u Francusku sa bendom i pevala je kod čoveka koji je ženio drugog sina, a bila je gost i kad se stariji ženio. Uvek ih dočeka kao najrođenije, plati avionske karte i ceo boravak. Jana nije mogla da ga odbije, pevala je u sali gde su pravili proslavu posle crkvenog venčanja, a za tri sata je samo od bakšiša zaradila oko 45.000 evra. Gosti su naručivali pesme, uglavnom su častili novčanicama od 100 evra pa naviše. Posle 20 minuta Jana više nije mogla da drži toliko para u rukama, pa ih je ostavljala na sto. Gurala je sve u drvenu korpu koja je bila pored klavijaturiste i rekla: "Ljudi, treba sve ove pare poslagati! Da imam bar još dve ruke", a gosti su aplaudirali - rekao je tada izvor blizak pevačici za Republiku.rs.Izvor: Kurir/Informer/Republika
Foto: Kurir/Informer/Republika