Smanjena kazna ubici Šabana Šaulića


20.10.2022 12:19


Turčinu Alsinu Leventu, koji je 20. januara ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog optužbi da je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, Okružni sud u Giterslohu smanjio je kaznu zatvora nakon uložene žalbe!Sud je Leventu ublažio kaznu za tri meseca za ubistvo iz nehata, ugrožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole.

- Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir da se optuženi pokajao i to što nema dosije – navodi izvor.


Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović. Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen. Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola i marihuane.


On je najpre bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, ali ni ta presuda, prema mišljenju porodice Šaulić, nije zadovoljila pravdu.


Suđenju su prisustvoali Šabanova udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela. S njima je pravdu čekao i sin poginulog Mirsada Kerića.Izvor: Blic/Alo
Foto: Kurir