Prikazan najveći kruzer na svijetu (video)


24.10.2022 10:27


Royal Caribbean otkrio je detalje o svom najvećem kruzeru na svijetu Icon of the Seas. Objavili su video na YouTube-u, u kojem pokazuju kako će kruzer izgledati i šta će sve biti na njemu.



“Icon of the Seas kopanije Royal Caribbean biće najveći brod za krstarenje na svijetu i nudiće nevjerovatne nove karakteristike, uključujući vodeni park, infinity bazene i dio broda namijenjen za porodice”, stoji u opisu videa, prenosi Index.hr.


 
Ogromni vodeni park i infinity bazen



Prvo plovilo Icon Class isploviće u januaru 2024. godine. Na njemu će biti najveći vodeni park i prvi infinity bazen na kruzeru. Sadržavaće vodopad od 16 metara visine, bar u kojem će se moći plivati te vlastiti Central Park, koji je inspirisan urbanim njujorškim parkom. Luksuzni megabrod primaće rezervacije od sledeće sedmice.
 
Kruzer je težak 250.800 tona i ima pet posto veći obujam od plovila Oasis, što ga čini najvećim brodom za krstarenje na svijetu. Prostire se na 365 metara u dužinu te je tri metra duži od Wonder of the Seas, trenutno najvećeg broda na svijetu.

 
Može primiti 7.600 putnika



Sadrži 2.805 kabina te mu je fokus na porodičnom odmoru. Kruzer može primiti 7.600 putnika i 2.350 članova posade. Posjetitelji će moći uživati u luksuznim porodičnim kabinama i apartmanima. Između ostalog, kruzer ima tobogan, kino, karaoke i ogromnu terasu.
 
Na vrhu kruzera nalazi se AquaDome, koji će po danu imati vlastiti vodopad i pogled na okean, a noću će se pretvoriti u društveno središte s restoranima, barovima i aqua predstavama. Sadržavaće modernu robotiku i vrhunsku tehnologiju.
 
“Svakim novim brodom podižemo nivo u turizmu i putovanjima te unapređujemo ono što naši gosti znaju i vole. Od trenutka kada kroče na brod, svako iskustvo je posebno osmišljeno kako bi im pružilo najbolji odmor bilo gdje, na kopnu i na moru. S Icon of the Seas podigli smo ovo na novi nivo i napravili sve za ultimativni porodični odmor”, rekao je Jason Liberty, predsednik i izvršni direktor Royal Caribbean Groupa.



Izvor: Index.hr
Foto: Printscreen/You Tube