Policija pronašla 40 ovaca u stanu!


28.06.2023 17:44


U Francuskoj je policija otkrila 40 ovaca, kako je trebalo, u praznom društvenom stanu u gradu Nici na jugu Francuske. Životinje su bile nagurane u stan od 50 kvadratnih metara a ceo stan je bio obložen slamom! 



Ovce, od kojih su dve bile na klanju, otkrila je policija u nedelju uveče, koja je na licu mesta uhapsila dvojicu muškaraca, saopštila je Resorna uprava javne bezbednosti (DDSP), potvrđujući informacije dnevnog lista Nice-Matin.

Vlasti sumnjaju da su ovce trebale biti ilegalno zaklane pre Kurban-bajrama, muslimanskog praznika žrtve.

“Policija je naišla na ovcu koja je već bila zaklana u stanu. Životinje su bile nagurane u nepodnošljivim uslovima za stanje životinja u stanu od 50 m2, sa slamom na zemlji”, objasnio je na brifingu za novinare Entoni Bore, predsednik Azurne obale Habitata.

Kako bi sprečila nelegalno korišćenje upražnjenog stana, stambena zajednica je postavila posebno obezbeđena vrata. Tokom inspekcije u petak, stan je i dalje bio prazan. Službenici kriminalističke policije naišli su na ovce tokom akcije u stambenom bloku u nedelju.

Niko nije živeo u ovom stanu koji je donedavno bio na raspolaganju za misiju smeštaja stanovnika ovog naselja koji se rehabilituje.

“U petak nije bilo životinja u smeštaju. Ovce su morale biti prevezene na licu mesta između subote i nedelje“, nastavio je Entoni Bore, koji je bio iznenađen što se nijedan komšija nije žalio na to.

“Mislim da postoji neka vrsta omerte (kodeks ćutanja) u ovom kraju koji je zahvaćen švercom droge“, dodao je Entoni Bore, takođe prvi zamenik obezbeđenja gradonačelnika (Horizons) Nice Kristijana Estrozija.

Okrug Liserons, na istoku Nice, ima oko 2.000 stanovnika u 645 domova, od kojih će 190 biti srušeno i obnovljeno, a 410 je u fazi rehabilitacije, prema programu sa 34,5 miliona evra, rekao je socijalni stanodavac.

Preostale ovce su predate uzgajivaču u Marselju.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay