`Prepucavanje` vrha Hrvatske zbog Milorada Dodika


28.07.2023 06:39


Kancelarija predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića oglasila se nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković danas izjavio kako nije znao za dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar u posjetu Milanoviću. 



Saopštenje Milanovićeve kancelarije Index je objavio u cijelosti:

– Predsjednik vlade Andrej Plenković požalio se danas kako nije znao za dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Hrvatsku, tačnije na Hvar, gdje je održao radni sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Od njega očekivana, ali ipak bezobrazna manipulacija.


Najprije činjenice: Kancelarija predsjednika Republike Hrvatske obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova RH, odnosno nadležnu Upravu za granice MUP-a o dolasku gospodina Dodika. MUP je postupio po proceduri, osigurao i proveo graničnu kontrolu prilikom dolaska gospodina Dodika u Hrvatsku budući da je dolazio iz BiH koja nije članica Šengena. Dakle, sve je bilo po proceduri.

I onda Andrej Plenković kaže da on ne zna ono što zna MUP, ministarstvo koje potpuno kontroliše HDZ. To je zaista uvreda zdravog razuma jer Andrej Plenković je privatizovao i sebi podredio skoro sve državne institucije, čemu svjedočimo svakodnevno.

Vjerovati da MUP nije obavijestio Andreja Plenkovića o dolasku Milorada Dodika u situaciji kad je ta informacija odmah došla čak i do dijela medija – koji su spremi s kamerom čekali na Hvaru – zaista može samo neko naivan i neupućen u model njegovog vladanja.



Izvor: Index
Foto: Dnevnik.hr