BL: Pijana pretukla muškarca na stanici


02.08.2023 08:59


"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 31.07.2023. godine, lišili su slobode lice V.D. iz Visokog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška tjelesna povreda“ i lice V.B. iz Visokog zbog počinjenog prekršaja ''Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija'' iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru", saopšteno je iz PU Banjaluka. 



Kako su saopštili nadležnoj policijskoj stanici, 31.07.2023. godine oko 21,30 časova, prijavljeno je da je na prostoru Autobuske stanice u Banjaluci, nakon kraće verbalne rasprave nepoznato žensko lice fizički napalo oštećeno lice, uslijed čega je zadobilo tjelesne povrede u predjelu glave i ruke.

Oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

"Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa napadom na oštećeno lice, može dovesti lice V.D., koje je pronađeno i lišeno slobode. Prilikom lišenja slobode lice V.D. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,73 g/kg alkohola u organizmu", dodaje se u saopštenju.

Tokom preduzimanja mjera i radnji na licu mjesta, policijskim službenicima je prišlo lice V.B. koje je ometalo policijske službenike u radu, a potom se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, nakon čega je lišeno slobode.

"Prilikom lišenja slobode lice V.B. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,66 g/kg alkohola u organizmu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", saopšteno je iz PU Banjaluka.



Izvor: BN
Foto: BN