Od kriminalne organizacije napravio sam ozbiljnu ustanovu


17.08.2023 06:34


Imam pozitivan prošlogodišnji izvještaj i ovaj polugodišnji. Od kriminalne organizacije napravio sam ozbiljnu ustanovu. Ako Vlada i premijer smatraju da to nije dovoljno, neka me smijene. kazao je Kostadin Vasić, aktuelni v.d. JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. 



Vasić je ovo rekao za Srpskuinfo, nakon što je BN danas objavio informaciju da mu Vlada sprema smjenu na čelu Instituta za javno zdravlje.

Vasić, koji je kadar Ujedinjene Srpske, dalje navodi da je njegova greška bila što se suprotstavio Nenadu Stevandiću koji želi da kontroliše i Institut, i Pošte, i Zavod za udžebenike.


"Tražio sam njegovu ostavku u partiji zbog lošeg rezultata u Banjaluci. A onda su on i ljudi oko njega krenuli na mene. Ovdje se ne cijeni moj rezultat koji sam imao na izborima – kaže Vasić za Srpskainfo.

Na pitanje da li će, ako mu ne bude produžen mandat, napustiti stranku i priključiti se DNS (kako se spekuliše), Vasić kaže: “Ako me Vlada smijeni zna se gdje ću biti. Ja sam opozicija”.

Umjesto Vasića, Vlada će na to mjesto imenovati Bojana Đenića koji se nalazi na čelu Zavoda za udžbenike i javna sredstva, koji je takođe iz Ujedinjene Srpske.

Kostadin Vasić je i aktuelni poslanik Stevandićeve stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Na mjesto v.d. direktora Instituta za javno zdravlje je imenovan nakon što je njegov prethodnik, takođe iz US, Branislav Zeljković uhapšen zbog spornih "korona ugovora".

Protiv Zeljkovića se vodi sudski proces u Banjaluci.



Izvor: BN
Foto: Arhiv