Pijan usmjeravao saobraćaj, tvrdio da pomaže policiji


03.11.2023 15:21


Zbog ugrožavanja, blokiranja i ometanja saobraćaja kažnjen je 31-godišnji strani državljanin koji je usmeravao vozila pod dejstvom alkohola na kružnom toku u Belhatovu u Poljskoj. 



Kako je danas saopštila portparolka policije u Belhatovu, Ivona Kasevska, neobična intervencija dogodila se u Belhatovu u sredu 1. novembra oko 17.30.

Dežurni policajac u lokalnoj policijskoj stanici dobio je prijavu da muškarac usmerava saobraćaj na kružnoj raskrsnici, prenosi agencija PAP.

Kako navodi Kasevska, prijavu je podneo učesnik u saobraćaju koji je zbog neodgovornog ponašanja pešaka bio prinuđen da zaustavi svoj automobil na kružnom toku.

"Svedok je prijavio da je muškarac iznenada istrčao na ulicu, direktno ispred vozila koje je naišlo, primoravajući vozača da naglo zakoči. Pored toga, blokirao je saobraćaj i davao signale ostalim vozačima, naređujući im da uđu u kružni tok. Čovek se na isti način ponašao i prema drugim vozačima, signalizirajući jednima da stanu, a drugima da nastave da voze", rekla je ona.

Portparolka je dodala da je muškarac vozačima koji su mu se obratili objasnio da pomaže policiji.

Zahvaljujući reakciji drugih vozača i policajaca koji su došli na lice mesta, niko nije povređen.

Strani državljanin je priveden a nakon otrežnjenja, protiv njega je podneta krivična prijava za ugrožavanje saobraćaja na putevima i blokiranje i ometanje saobraćaja.

Pred sudom se pojavio po ubrzanom postupku. Kažnjen je sa 2500 zlota (blizu 600 evra).

 



Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/notes from poland