" />   " />   " />


Ministar policije: Nema hapšenja Dodika!


08.11.2023 14:07


- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Кaran rekao je da će ministarstvo koje predvodi zaštititi predsjednika Srpske Milorada Dodika, jer je napadnut ustavni poredak. 

 


'Branićemo i štititi predsjednika Republike i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Кristijana Šmita. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak Srpske', rekao je novinarima Кaran, javila je Srna.

Ministar policije nije objasnio da li neko od MUP-a Republike Srpske traži da hapsi Dodika ili takve naloge imaju neke druge policijske agencije, kao ni razloge eventualnog hapšenja predsjednika Republike Srpske.

Kako prenosi Srna on je dalje naveo da Republika Srpska, kako protiče vrijeme, ima sve više različitih dokaza da je Šmit niko i ništa.

'Šmit je apsolutno niko i ništa. Riječ je o notifikaciji Njemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Šmit bio predložen za visokog predstavnika i ništa više', rekao je novinarima Кaran.

 



Izvor: BN
Foto: Srna