Bato u Njemačku, a seka udarila po Švabama i nacistima


13.02.2024 08:16


Kao da je ministar spoljnih poslova, drugarica Gorica Ćorović Dodik na društvenoj mreži X, nekadašnjem „tviteru“, objavljuje svoje, u suštini stavove svoje porodice o međunarodnim odnosima, koji samim tim postaju zvanični jer su sve institucije zarobljene, ne rade po Ustavu i zakonu već volji jednog čovjeka.



Tako je Gorica objavila fotografiju o tome kako su preci aktuelnih njemačkih i evropskih političara, predsjednika Evropskog parlamenta Donalda Tuska, njemačkog kancelara Olafa Šolca i njemačkog ministra finansija Kristijana Lindera bili „esesovci“, oficiri  zloglasnih SS grupa Adolfa Hitlera, sa jasnom porukom.

Ne znam da li su informacije tačne, da su preci vodećih njemačkih i evropskih političara bili Hitlerovi oficiri i da li su učestvovali u nekim zločinima, jer ima informacija da je fotografija „fejk“ lažna vijest sa netačnim informacijama, ali je veoma licemjerno da se seka Gorica obrušila na Nijemce, koji joj navodno maltretiraju oca koji je mučenik i stradalnik za nacionalnu stvar, a da isti dan bato Igor putuje u Frankfurt i Njemačku, i to avionom Vlade Republike Srpske.

Od putnika koji su vidjeli i fotografisali Igora Dodika kako u petak sa porodicom leti iz Mahovljana vladinim avionom za Frankfurt, neposredno pred let aviona „Srbija ervejsa“ za Beograd, dobio sam te informacije, slike i snimak polijetanja aviona, ali neću da objavljujem slike Igora i porodice.

Prema tim informacijama, avion za Frankfurt je poletio nešto iza 11 časova, a na Mahovljane se vratio, deset sati kasnije, tačnije oko 21:30h.

Oni su čuli kako Igor govori carinicima i graničnim policajcima da leti za vikend do Frankfurta, što je donekle čudno jer je tata (Dodik) pod njihovim pritiskom i sankcijama!

Neka mu je sretan put i neka se lijepo provede sa porodicom, ali se postavlja pitanje kako Igor koristi vladin avion i resurse, jer formalno nije ministar i vladin službenik, ko je i kako dao odobrenje? Da li je licemjerno da seka Gorica  napada Nijemce, braneći svog oca i stvarajući lažnu sliku kako je on tobož žrtva neonacista i da ga stišću jer je veliki patriota i rusofil, a sve je u stvarnosti suprotno od toga jer ispunjava sve naloge sa zapada i pridružuje se sankcijama i mjerama protiv Rusije.

Postavio sam sinoć javno pitanje Igoru Dodiku, ali nisam dobio odgovor, što možda dovoljno i govori, više od bilo kog odgovora, ali ću od zvaničnih institucija zatražiti i objaviti odgovor na pitanje ko je u petak iz Banjaluke letio za Frankfurt i kojim avionom?



Izvor: Nebojša Vukanović
Foto: Arhiva