Tinejdžer ukrao konja, pokušao da ga sakrije u stanu


29.02.2024 08:38


19-godišnjem tinejdžeru preti kazna od tri meseca do pet godina zatvora zbog krađe konja i pokušaja da ga sakrije u svom stanu na trećem spratu zgrade. 



Kada su policajci u Vejherovu, u Poljskoj, primili hitni poziv o čoveku koji je pokušao da odvede konja do gornjih spratova lokalne stambene zgrade, pomislili su da je to bila šala. Međutim, osoba sa druge strane linije nije se smejala i bila je ozbiljna.

Insistirali su da je na stepeništu njihove zgrade pojavio pravi konj koji se penjao, a stanovnicima zgrade bila je potrebna pomoć policije. Policija je nevoljko poslala ekipu da istraži, ali su bili šokirani kada su otkrili da je priča pozivaoca potvrđena.

Zaista je jedan mladić vodio odraslog konja na gornje spratove stambene zgrade koji je izgledao kao da se svađao sa nezadovoljnim komšijama pokušavajući da ga spreči.

“Mladić je pokušavao da uvede kobilu u stepenište višeporodične zgrade“, rekla je za Radio Gdanjsk Aneta Potrikus, portparolka okružnog policijskog štaba u Vejherovu.

Policajci su kasnije saznali da je neimenovani 19-godišnjak koji je pokušavao da uvede konja u svoj stan na trećem spratu ukrao životinju i da je pokušavao da je sakrije, u slučaju da neko dođe povodom krađe konja.

Očigledno nikada nije razmišljao o tome koliko će ta operacija biti upadljiva, ili kako će zadržati odraslu kobilu u svom dvosobnom stanu ako uspe da je provuče kroz ulazna vrata.

Policija je procenila cenu konja na oko 15.000 poljskih zlota (3.517 dolara). Uspeli su da vrate živu i zdravu životinju vlasniku koji je već prijavio krađu.

Što se tiče 19-godišnjeg genija koji je pokušao da sakrije ukradenog konja u svom stanu, on je optužen za krađu i rizikuje da iza rešetaka provede do pet godina.



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay/Ilustracija