Trebinje: Uhapšen maloljetnik, prijetio napadom u školi


15.03.2024 10:11


Policijska uprava Trebinje je juče dobila saznanja o objavi na društvenoj mreži 'Tik Tok' na kojoj jedno maloljetno lice upućuje prijetnje da će izvršiti teroristički čin u jednoj srednjoj školi u Trebinju. 



Maloljetnik (17) iz Bileće je uhapšen juče u 19 časova a pretresom stana pronađeni su određeni predmeti koji će služiti kao dokazni materijal, a između ostalog, Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje spomenuo je šemu napada koja je pronađena u stanu.

Sinoć je na društvenoj mreži "Viber", na roditeljskim grupama došla informacija o pripremi terorističkog napada i hapšenju, što je izazvalo paniku među roditeljima te je danas prisutan značajan izostanak djece u trebinjskim vaspitno - obrazovnim ustanovama.

Na naše pitanje da li je bilo prostora i potrebe da se sinoć po hapšenju lica obavijesti javnost kako bi se preduprijedila panika i zabrinutost koja je nastala među roditeljima, Laketa je rekao da razumije strah i paniku ali da je krivično djelo koje je evidentirano izuzetno složeno i da su se morali prikupiti dokazni materijali što je zahtijevalo vrijeme.

Dodao je da bezbjednost djece ni u jednom momentu nije bila ugrožena i apelovao na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama.

 



Izvor: BN
Foto: BN