U Sudu BiH saslušani bivši v.d. direktori Službenog glasnika RS


17.04.2024 13:38


Danšanje ročište Mioradu Dodiku i Milošu Lukiću je završeno, a novo zakazano za 29. april. 



Tokom današnjeg ročišta, tužilaštvo je ispitalo dva bivša v.d. direktora Službenog glasnika Vladimira Jankoviuća i Milku Davušić.

Kada je u pitanju ispitivanje Jankovića, tužioci su se interesovali kako je bio samo dva dana na funkciji i zbog čega je podnio ostavku na funkciju v.d. direktora Službenok glasnika Republike Srpske.

Janković je kazao da je odmah po imenovanju osjetio zdravstvene probleme i da je zbog toga podnio ostavku. Kazao je i da živi u Gradišci i da zbog obaveza i stresa je podnio ostavku, dodajući da nije bilo političkog pritiska.

O procedurama objvaljivanja odluka u Službenom glasniku BiH, govorila je Milka Davušić, odgovarajući na pitanje tužioca.

Jedno pitanje je glasilo da li je moguće objaviti odluke u Službenom glasniku bez potpisa v.d. direktora, ona je potvrdno odgovorila, navodeći da postoje zakonske procedure kako se objavljuju akti u Službenom glasniku.

Sudu se obratio i Dodik, koji je poštujući sud ustao i kazao da je ponosan na radnike Službenog glasnika koji rade posao po zakonu.

Naveo je da tužilaštvo nema dokaza, da se sve improvizuje što pokazuje i činjenica da ispituju bivše direktore, koji nemaju veze s ovim, kako je rekao, cirkusom.



Izvor: BN
Foto: N1