" />   " />   " />


Ukrajina je pod raketnom vatrom - pogođeni brojni gradovi


10.10.2022 10:33


Ukrajina je pod raketnom vatrom. Ima informacija o udarima na mnoge gradove, izjavio je zamenik šefa kancelarije predsednika Ukrajine Kirilo Timošenko. 

 


On je još naveo da su u napadima povređeni civili, prenosi Interfaks Ukrajina.

Takođe, ukrajinski mediji prenose da u napadnutim gradovima odjekuju sirene za vazdušnu uzbunu celo jutro.

Eksplozije se jutros čuju u Dnjepru i Lavovu, prenosi Interfaks Ukrajina pozivajući se na objave na Telegramu.

Gradonačelnik Lavova Andrij Sadovi objavio je na Telegramu da će se škole danas zatvoriti, a nastava se odvija na daljinu. Kazao je i da je došlo do privremenih prekida mobilnih komunikacija.

"Sputnjik internešnl" javlja da je u međuvremenu aktivirana vazduhoplovna odbrana u Odesi.

Ukrajinski mediji preneli su da su ruske snage gađale i Slavjansk i Zaporožje. Podsetimo, rano jutros granatiran je KIjev. U centru grada odjeknule su tri eksplozije, a prema prvim informacijama ima mrtvih i povređenih.

Oglasio se Zelenski
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski apelovao je na građane da ne napuštajte skloništa.


"Vazdušna opasnost ne prestaje širom Ukrajine. Ima pogodaka projektila. Nažalost, ima mrtvih i ranjenih. Preklinjem vas: ne napuštajte skloništa", naveo je Zelenski na Telegramu, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je ocenio je da Rusija pokušava da uništi Ukrajinu i zbriše je sa lica zemlje. " 229 dana pokušavaju da nas unište i zbrišu sa lica zemlje. Da unište naše ljude koji spavaju u kućama u Zaporožju. Da ubiju ljude koji odlaze na posao u Dnjepru i Kijevu“, napisao je Zelenski na Telegramu.

 

 


Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/AP Photo/Adam Schreck