Optuženi su u prvostepenoj presudi oslobođeni krivice


24.11.2022 10:05


Danas je izrečena presuda za petero optuženih u predmetu 'Zijad Mutap i drugi' koji se vodio pred Sudom Bosne i Hercegovine u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića. Optužnica Tužilaštva Bosne i Hercegovine obuhvatila je Zijada Mutapa, zatim njegovu kćerku Alisu Ramić koja je bila sa Dženanom u noći februara 2016. kada je mladić stradao.

Među optuženima bili su i policajci MUP-a KS Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela "Crystal" Muamer Ožegović.

Bili su optuženi da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa sa ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je preminuo.

Zatim su, kako je navodilo Tužilaštvo, prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje sa ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Porodica Memić napustila je danas sudnicu nakon obrazloženja presude u slučaju Dženan Memić.

Poručili su da presuda nije pravedna i ustali su, te su napustili sudnicu. Takođe su poručili da će se izboriti za pravdu.Izvor: Klix
Foto: Klix