Uhapšen jer je šutnuo mačku u more! (VIDEO)


10.05.2022 13:40


Grčka policija uhapsila je muškarca koji je snimljen (video dole) jer je šutnuo mačku u more dok je večerao u restoranu na otvorenom na ostrvu Evija.



Na video snimcima koji su podeljeni na društvenim mrežama, vide se tri osobe kako sede u restoranu na obali kada im prilaze dve mačke.

Član “ekipe” potom ribom mami jednu od mačaka na ivicu do vode pre nego što ju je šutnuo u more. Ako bude optužen, nemenovani muškarac mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do 10 godina.

Pored zatvorske kazne, prekršioci mogu dobiti i (od slućaja do slučaja) neograničenu novčanu kaznu.

Tako da bi nemenovani muškarac mogao dobiti maksimalnu novčanu kaznu i od 50.000 evra. Kako je saopšteno, mačka je nepovređena nakon što su je meštani odveli veterinaru.

Užasni snimak je tako široko rasprostranjen na društvenim mrežama da je muškarac kasnije uhapšen, a Takis ​​Teodorikakos, ministar policije Grčke, osudio je čin u saopštenju, rekavši: “Nasilje nad životinjama je neprihvatljivo. Najsrdačnije čestitam onima koji su na ovu stvar skrenuli pažnju javnosti.” , prenosi metro.

Inače Grčka je 2020. godine usvojila zakon kojim je ozbiljno zlostavljanje životinja kažnjivo do jedne decenije iza rešetaka. Ova zakonska mera, koja je jednoglasno izglasana u parlamentu, takođe obezbeđuje minimalne jednogodišnje kazne i velike novčane kazne.

Trovanje, vešanje, utapanje i sakaćenje su primeri ozbiljnog zlostavljanja životinja prema zakonu. Da na kraju dodamo da Grčka ima jednu od najvećih populacija pasa i mačaka lutalica na svetu, a aktivisti za prava životinja procenjuju da samo u Atini postoje milioni uličnih mačaka i pasa!

 


Pogledajte video:

 



Izvor: Zanimljivosti
Foto: Uhapšen jer je šutnuo mačku u more