Semberac ostavio milion KM komšiji, a onda preminuo


02.12.2022 09:37


Tužilaštvo traži istragu – sporni i testament i sahrana domaćina iz Bijeljine Bijeljinska policija je saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice, kod Bijeljine, koji je preminuo i sahranjen, pre dve godine, samo nedelju tada nakon napisanog testamenta, pod u najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Podsjetimo, Gajić je, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, mada je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu. Tobože, kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi, bez ikakvog rješenja, u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je obespravio. Nije joj pripao ni nužni dio, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije zavjetovano.

Gajićev brat je saslušan, pošto je sa sinovicom Milenom, Petrovom kćerkom, prošle sedmice, policiji u Bijeljini, podnio prijavu protiv "odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti".

Gajić je svjedočio, pored ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni vidio pokojnika.

Policija će naknadno uzeti donji dio pidžame koja je gorjela i proslijediti na vještačenje.

Pokojnik je, kako su svjedočili, Gajićevi najbliži, "nađen nag u kući i odvezen je u nepoznatom pravcu, bez pregleda mrtvozvornika", da bi poslije dva dana i dvije noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih bijeljinskih mrtvačnica.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svjedoke i dostavi joj izvještaj.

Inače, bogatstvo Gajića procjenjuje se na oko 500.000 evra.Izvor: Večernje novosti/V. Mitrić
Foto: V. Mitrić