Vukanović podnio prijavu protiv Stanivukovića i Viškovića


09.02.2023 13:04


Šef poslaničkog kluba Liste pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića (PDP) i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića (SNSD) zbog krivičnih djela nesavjesnog rada u službi, nenamjenskog trošenja budžetskih sredstava i zloupotrebe službenog položaja. 



Vukanović je prijavu predao Okružnom javnom tužilaštvu.

"Gospodin Stanivuković je prvo prebacio pet miliona KM na račun Teniskog saveza Republike Srpske, a plan je bio da još 10 miliona prebaci Vlada Republike Srpske. Teniski savez Republike Srpske nije ugovorni organ i on nema obavezu raspisivanja javnih nabavki za trošenje novaca, koji je u suštini javni, i onda su oni našli taj način da izbjegnu rad u skladu sa zakonom", rekao je Vukanović.

On je dalje naveo da je gradonačelnik Banjaluke naknadno odlučio da preuzme cjelokupnu investiciju izgradnje terena u vrijednosti od 15 miliona KM, zbog čega se grad Banjaluka zadužuje za 25 miliona KM.

Vukanović tvrdi da ne postoji ni projekat ni građevinska dozvola za realizaciju izgradnje dvorane za ATP chalenger 250, koji će se ove godine, umjesto u Beogradu, održati u Banjaluci.

Za njega je sporno i što građevinske radove izvodi firma sina Željke Cvijanović.

Vukanović i Stanivuković ranije su bili, kako su govorili, saborci u zajedničkoj borbi protiv režima i kriminala u Republici Srpskoj.

Vukanović kaže da je Stanivuković "napravio dil" sa vladajućim iz SNSD-a, odnosno Miloradom Dodikom.

On tvrdi da bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić (SNSDS) nikada ne bi dozvolio da Vlada RS, odnosno Tensiki savez Republike Srpske radi ovako nezakonite projekte.

Organizator Međunarodnog teniskog turnira je porodica Novaka Đokovića. Ove godine zbog radova u Beogradu turnir će se održati u Banjaluci.



Izvor: BN
Foto: BN