Ženio se 17 puta, a nada se i 100. djetetu


10.02.2023 10:15


Životni san Dada Muhameda Murada Abdula Rahmana, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jeste da bude otac stotinu dece. Muhamed, koji je rođen 1946. godine, oženio se sa čak 17 žena ne bi li ispunio svoju želju. Muhamed, koji je postao poznat širom sveta kao čovek koji ima najveću porodicu, bio je gotovo na korak od cilja, ali je priroda odlučila da mu poremeti planove. Kada je sa 70 godina dobio 96. dete, jedan od njegovih sinova je preminuo u 25. godini.


Nakon toga preminulo je još nekoliko njegovih potomaka, pošto je, prema poslednjim podacima iz 2021. godine imao 93 dece i više od 50 unučadi.

Životna priča ovog čoveka veoma je neobična. Sa 63 godine imao je 17 žena i planirao je da se ponovo oženi. Svaka žena imala je svoju kuću, a kako je Muhamed tada govorio za medije, brinuo je o svih 17 porodica.

 

 

Zvanično ima četiri žene u Emiratima, jer UAE dozvoljava da muškarac bude oženjen najviše sa četiri žene. Tako se Muhamed ženio, pa razvodio nakon što bi mu se supruga porodila, potom bi se opet oženio i tako sve dok nije imao čak 17 brakova.

Svaka od žena sa svojom decom živi u posebnoj kući, a svi su jednom nedeljno odlazili u Muhamedovu staru kuću. Većina njegovih supruga je iz Maroka ili sa Filipina.

Muhamed je teško podnosio smrt svoje dece, pogotovo jer su umirali mladi.

Njegov sin Farid preminuo je 2016. u 25 godini, pod nerazjašnjenim okolnostima.

"Život i smrt je u božijim rukama. Gospod je hteo da povede Farida. Bog me je blagoslovio sa 96 dece, i Farid je moj drugi sin koji je preminuo tako mlad. Pre 12 godina moj sin Ismail poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Imao je 18 godina. Farid je imao 25... Preminuo je u bolnici u koju je odveden nakon što se iznenada srušio u kući. Smestili su ga na odeljenje intenzivne nege, a sutradan je preminuo", rekao je tada Muhamed za medije.

Neutešan, govorio je da ništa nije slutilo na tragediju.

"Došao je sa posla i odmarao se u sobi. Nešto kasnije dotrčala su moja druga deca i suzama mi rekli da leži i ne pomera se, da ne priča", rekao je tad Muhamed ističući da su svi članovi porodice, uključujući 170 dece i unuka uzelo četiri dana da ožale Farida.

U tom trenutku njegov najstariji sin imao je 49 godina, a najmlađe dete bila je devojčica stara svega 16 meseci.

Sam Muhamed i njegova porodica uvereni su da bi mogao da ostvari svoj životni san o stotinu dece, jer je njegov otac Murad Abdul Rahman živeo 110 godina. Muhamedov otac je imao samo četiri žene i 27 dece.

Iako je 1995. godine u nesreći Muhamed ostao bez noge, to ga nije sprečilo da širi porodicu.Izvor: Telegraf.rs
Foto: Instagram