Glas PROTIV opoziva je podrška za gradonačelnika Petrovića (VIDEO)


17.03.2023 07:28


19. marta se glasa PROTIV kriminala, PROTIV korupcije, PROTIV bahatih direktora, bahatih odbornika i glasa se PROTIV opoziva, jasan je Petrović. “Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Narodna volja je jasno rečena 2020. godine, 2022. potvrđena, a tako će je i narod 19. marta sačuvati”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisiji “Mat” BN TV.

Petrović je naveo da se kolalicija, kako je on naziva. pokradimo Bijeljinu, polušala da zbuni stanovnike Semberije referendumskim pitanjem.


“Kao da su konsultovali neku stranu obavještajnu službu da što više zbune narod, ali narod Semberije se ne da zbuniti. 19. marta se glasa PROTIV kriminala, PROTIV korupcije, PROTIV bahatih direktora, bahatih odbornika i glasa se PROTIV opoziva”, jasan je Petrović.

On je podsjetio da iz kolaicije koja mu je suprotstavljena u prethodnom periodu nisu stigla imena koja su eventualna“zamjena za njega”.

“Od prije nekoliko dana pominje se ime Miroslava Milovanovića i Vojina Mitrovića. Oni se skrivaju iza koalicije. Takođe nismo čuli ko će podnijeti ostavke ukoliko ne dođe do moje smjene, ko će snositi odgovornost. To je dokaz manjka hrabrosti. Još jedan pokušaj prekrajanja izborne volje građana Bijeljine. Opoziv neće proći. Ostajem na poziciji gradonačelnika Bijeljine da bih služio narodu jer takva obećanja sam dao 2020. i 2022. spreman sam da i dalje radim u interesu naroda, a protiv kriminala i korupcije”, poručio je Petrović.

 

KRIMINALCI ŽELE MOJU GLAVU JER SAM PREKINUO TOKOVE PLJAČKE

 

Petrović je rekao da je u prethodne dvije godine mandata uloženo dosta energije, volje i rada u otkrivanje kriminala u gradu. On je istakao da kriminalci žele njegovu glavu jer je prekinuo izvlačenje narodnog novca iz javnih preduzeća.

“U a.d. Vodovod i kanalizacija Bijeljina, se dogodio najveći ekonomski zločin u istoriji Bijeljine jer je zatečen minus od 17 miliona KM. Naravno da su direktori smjenjeni. Bivše rukovodstvo ima optužnice. Riječ je o višemilionskim pronevjerama gdje su zaprijećene višegodišnje kazne zatvora.”


Gradonačelnik Bijeljine je napomnuo da su podnesene krivične prijave za još nekoliko javnih ustanova kao što su Centar za kulturu “Semberija”, ali i “Eko-dep”.

“Ljubiša Petrović je glavna prepreka bivšim rukovodiocima javnih preduzeća i takvim ljudima. Zato Ljubiša Petrović smeta. Smeta Ljubiša Petrović i onima koji imaju pauzu u krađi od dvije godine i dva i po mjeseca. Oni su navikli da kradu, da otimaju narodni novac kroz naduvane javne nabavke, kroz naduvane fakture. Ako je čaša koštala jednu marku, ona je u našim javnim nabavkama koštala šet i sedam maraka. Njih boli što su razotkriveni u svemu tome.

On je istakao da se u Bijeljini zna ko je ko.

“Ljudi koji su identifikovani i navedeni u krivičnim prijavama kao izvršioci krivičnih djela. U istrazi su ti direktori u mnogim odgovorima izjasnili ko je kome davao novac. Zato im ne bi bio u koži. Meni treba mirna savjest i čist obraz. Nema cijene kada vas zaustavljaju građani i zahvaljuju što smo te ljude predali zakonu. To vraća nadu građana u sadašnjost i budućnost. Pojedini izvođači radova su morali da nose crni novac da plaća reket onima koji su rukovodili gradskom upravom i na taj način su po svojim bankovnim računima imali desetine miliona maraka narodnog novca.”

Petrović dodaje da se novac u kesama iz Bijeljine nosio u Banjaluku.

“To su nosili direktori javnih preduzeća iz namještenih tendera. Kada niste u tim kriminalnim talovima naravno da postajete meta kriminalaca koji su duboko u interesima krupnog kapitala i nikako im se ne uklapate u taj sistem. Oni žele po svaku cijenu da vas smaknu sa političke scene jer im se nikako ne uklapate u taj sistem.”

I autoput Bijeljina-Rača-Beograd posmatraju kao plijen, navodi gradonačelnik Bijeljine.

“Oni ne izgrađuju autoputeve, oni se ugrađuju. Naravno da je Ljubiša Petrović prepreka kada gledamo pokušaje njihovih ugrađivanja u svemu tome.”

 

IZDVAJANJA ZA SOCIJALNE KATEGORIJE VEĆA NEGO U PRETHODNIH DESET GODINA

 

Petrović je rekao da se uprkos opstrukcijama Vlade Srpske i Skupštine Bijeljine, domaćinskim poslovanjem za dvije godije i dva i po mjeseca vratilo skoro osam i po miliona KM duga.

“Koliko je to veliko svjedoči činjenica da je to 15 škola, desetak vrtića, desetine kilometara asfaltiranih puteva, a moram da kažem da smo naslijedili 312 km makadamskih puteva u cijeloj Bijeljini.”


U Bijeljini se danas subvencioniše prevoz učenika, realizovali smo projekat besplatnih udžbenika, subvencije za novorođenu djecu rastu sa 200, na 400 i dalje ka 1.000 KM, kaže Petrović. On navodi da je za vrijeme njegovog dosadašnjeg mandata urađeno je više na polju izvajanja ugroženim kategorima, u prvom redu penzionerima i borcima, nego za prethodnu deceniju, iako to nije u obavezi lokalnih zajednica.

“Zato što se Republika ne bavi njima i zato što nisu riješena državnička pitanja. Državničko pitanje broj jedan je pitanje boračke populacije. Sramna su izdvajanja za boračku populaciju.”

Petrović ističe da nije protiv privrede nego protiv tajkuna. “Nikada neću biti pijun u tajkunskim rukama”, jasan je on.Izvor: BN
Foto: BN