Borenović: I Vučić je rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji (VIDEO)


20.05.2022 07:38


- Vučić je rekao da laže svako ko kaže da Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Rusiji, rekao je Borenović. 



Dopuštajući da Bosna i Hercegovina uvede sankcije Rusiji, član Predsjednistva BiH Milorad Dodik je prodao interese vlastitog naroda,
istakao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, gostujući u emisiji “TV intervju” BN TV.

Borenović je naglasio da taj Dodikov potez pokazuje da je vladajuća oligarhija, radi svog ličnog interesa, spremna odreći se interesa Republike Srpske i Srbije.



Borenović tvrdi da nijedan predstavnik srpskog naroda od postanka Republike Srpske nije uradio takav skandalozan potez, kao što je to
učinio Dodik.

- Dopustio je Dodik da se krijući, tajno, uvedu sankcije i to je važno da građani znaju. To je istina. Ovo što je uradio Dodik je ravno veleizdaji. Da vi na perfidan način dozvolite, pustite da se uvode sankcije Rusiji, a svaki dan pričate da Rusiji nećete uvesti sankcije. To je skandalozno - rekao je Borenović.

Na konstataciju novinara da je Dodik opoziciju na tviteru okarakterisao kao lažove, Borenović je odgovorio:

- Možete misliti koji bezobrazluk. A ne objašnjava zašto je pustio da se Bosna i Hercegovina pridruži 22 puta setu sankcija protiv Rusije.

Borenović kaže da je u suštini uveo sankcije vidi se i iz poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i najviših zvaničnika Evropske
unije.

- Vučić je rekao da laže svako ko kaže da Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Rusiji, rekao je Borenović.

Dodik je mogao da potegne pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Trebao je da dođe u Narodnu skupštinu da se pogledamo u oči, ali ne, kaže Borenović i dodaje da Dodik pravi nagodbe sa Zapadom.

- Očigledno ima neka vrsta nagodbe o povlačenju po pitanju traženja odgovornosti ili dalje istrage korupcije, tvrdi Borenović.

- Radi svog računa, interesa, spremni su da daju cijelu zemlju, cijelu Republiku Srpsku, da zabiju nož u leđa i Srbiji i Vučiću, rekao je Borenović.



Izvor: BN
Foto: BN