Ruska bespilotna letjelica oborena u blizini Kijeva


28.03.2023 11:03


Ukrajinske vlasti saopštile su da je protivvazdušna odbrana oborila ruske bespilotne letelice u blizini Kijeva.Olupine su izazvale požar na nestambenom objektu, i nije bilo žrtava u ovom napadu.

Šef vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko izvestio je da je Rusija lansirala 12 dronova ka Kijevu, ali da su ukrajinske snage protivvazdušne odbrane identifikovale i uništile "sve neprijateljske ciljeve" u vazdušnom prostoru oko prestonice, prenosi Rojters.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da je Rusija tokom noći lansirala ukupno 15 dronova iranske proizvodnje Šahed na Ukrajinu, a da su ukrajinske snage uništile njih 14, navodi britanska agencija.

Olupina drona pala je u zapadnom kijevskom okrugu Svjatošino, izazvavši požar na površini od 200 kvadratnih metara u nestambenoj zgradi, precizira se u saopštenju.

"Prema preliminarnim podacima, u ovom trenutku nema žrtava", objavio je Popko na Telegramu, uz napomenu da se informacije preciziraju.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je na Telegramu da je zapaljena prodavnica u Svjatošinu, ali da nema žrtava i da je požar stavljen pod kontrolu.

Upozorenja za vazdušne napade proglašena su jutros u više regiona Ukrajine.
Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/EPA-EFE