Spašena iz ruševina 49 dana nakon zemljotresa!


29.03.2023 15:59


Ispod ruševine zgrade na jugu Turske spasena je mačka koja je pod njima provela čak 49 dana.Razorni zemljotresi pogodili su južne regije Turske 6. februara sa epicentrom u provinciji Kahramanmaraš iz koje dolazi i ova dirljiva priča o preživelom kućnom ljubimcu.

Vlasnica mačke Nida Dina (36) i njena ćerka su svakodnevno dolazile na ruševinu zgrade i u susednim ulicama u distriktu Onikisubat tražile svoju dvogodišnju mačku Han, prenosi Anadolija.

"Naša zgrada je oštećena u prvom potresu i sa ćerkom sam izašla, ali nismo mogle da pronađemo mačku jer se sakrila. Tražili smo je svakodnevno i pronašli smo je sada kad je počelo uklanjanje ruševine naše jedanaestospratnice", kaže ona.

Ističući kako su srećne zbog ovog čuda, Dina je kazala da ljudi nikada ne treba da gube nadu jer se čuda ipak događaju.

"Trenutno je Han u veterinarskoj stanici. Ima probleme sa nogom i u toku je detaljni pregled. Nadam se da će prebroditi sve probleme", rekla je Dina.

Veterinarka Fatma Gul Hankoglu je lično i ranije brinula o mački Han i sada je srećna da je vidi živu nakon 49 dana od zemljotresa.

"Izvukli smo je i odmah pozvali vlasnicu. Ona je stalno dolazila i raspitivala se za mačku", rekla je Hankoglu.Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay/Ilustracija