Osuđen na zatvor jer je na smrt uplašio 1100 pilića!


11.04.2023 21:04


U neobičnom sudskom slučaju o kojem su izveštavali kineski mediji, čovek koga su mediji identifikovali samo po prezimenu Gu ove nedelje je osuđen na zatvor nakon što ga je sud proglasio krivim jer je nasmrt prestrašio 1100 pilića koje su pripadale komšiji! Komšije su se svađale otkako je komšija Zhong bez dozvole posekao Guovo drveće u aprilu 2022. godine.Sud u okrugu Hengjang u centralnoj kineskoj provinciji Hunan čuo je da je Gu odgovorio tako što se ušunjao na Zhongovu farmu pilića tokom noći u više navrata.

Nejasno je koje su Guove namere bile, ali baterijska lampa koju je koristio izazvala je paniku jata i dok su se ptice uplašene stisle u ćošak, stotine njih je umrlo u naletu koji je usledio.

Prvi put kada je Gu ušao na imanje svog komšije, izazvao je stres kod pilića tako da je umrlo 500 pilića. Policija ga je uhapsila i primorala da Žongu plati odštetu od 3.000 juana (436 dolara).

Ali nije se tu zaustavio i vratio se na Zhongovo imanje po drugi put, ovog puta ubivši 640 pilića.

U utorak je sud u Hengjangu presudio da je Gu namerno izazvao “gubitak imovine“ Džongu. Kineske vlasti saopštile su da je 1.100 mrtvih pilića procenjeno na ukupnu vrednost od 13.840 juana (2.015 američkih dolara) prenosi CNN edition

Sud je naložio Guu da odsluži šest meseci zatvora sa jednom godinom uslovne kazne – kazna za koju se navodi da je uzela u obzir kajanje koje je Gu pokazao za svoj zločin.Izvor: Zanimljivosti
Foto: Pixabay/Ilustracija