Dodik je kumovao fenomenu preletača, sa njima vlada


25.05.2022 10:25


Dodik koji je kršteni kum fenomena preletača koji je svoju vlast 2014. upravo zasnovao na preletačima i onda od Narodne skupštine napravio buvlju pijacu. Sad odjednom on je protiv tog. Zato što vjerovatno očekuje da će izgubiti izbore i da onda slijedi osipanje u njegovim partijskim redovima, istakla je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS."Juče je i gospodin Dodik imao jednu zanimljivu izjavu, a to je da je njegov uslov, odnosno da on traži da se u okviru izmjena Izbornog zakona mandati vrate političkim partijama kako bi se zaustavio fenomen preletača. Vjerovatno se ne raduju izborima, ali isto tako znaju da su izbori neminovnost i od njih se ne može pobjeći. I što ih duže odlažu ishod po onoga ko ih opstruiše će biti sve gori“, poručila je Pandurević, gostujući na FTV.

Ona kaže da je apsurdno da politička partija koja ima svoje ministre u Savjetu ministara, ima zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara, ima člana Predsjedništva, što su sve ljudi nadležni za donošenje budžeta kaže „hajde da mi kažemo Savjetu ministara da to uradi“.

„Ta pitanja se rješavaju na Savjetu ministara i u Predsjedništvu BiH. Bojim se da je ta sjednica isključivo poslužila u neke predizborne svrhe, jeftine predstave itd. To je isključivo da se krivica prebaci na nekog drugog, a ja mislim da su jednako krivi i odgovorni svi koji sjede u Savjetu ministara“, naglasila je članica Glavnog odbora SDS.

Pandurevićeva se osvrnula i na izjavu ministra poljoprivrede u Vladi RS Borisa Pašalića da ne treba da se plašimo gladi u Republici Srpskoj jer će nam Srbija uvijek pomoći.

„Oprostite ali ja kao građanin Republike Srpske ne želim da živim od bilo čije pomoći i da zavisim od toga hoće li mi Srbija dati pšenicu ili ne. Sa našim poljima i našim poljoprivrednim dobrima koja su neiskorištena možemo imati poljoprivrednu proizvodnju bez da od ikoga makar što se tiče hrane ne zavisimo. Naši ministri, nažalost, umjesto da rade, hodaju i skupljaju sadaku“, zaključila je Pandurević. Izvor: BN
Foto: Aleksandra Pandurević