U Republici Srpskoj sutra dan žalosti zbog tragedije u Beogradu


04.05.2023 12:38


U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti zbog tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnik su ranjeni. 



Ovo je odlučeno na današnjoj venrednoj sjednici Vlade Republike Srpske, kojoj su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Saopštavajući detalje sa vanredne sjednice Vlade, premijer Radovan Višković je rekao da je zaduženo ministarstva prosvjete i kulture i unutrašnjih poslova da pripreme informaciju o stanju maloljetničke delinkvencije u Srpskoj.

On je rekao da će se uvesti pojačano prisustvo policije ispred škola u Srpskoj.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu juče je ubijeno osmoro učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnik su ranjeni. Policija je uhapsila učenika čiji su inicijali К.К. koji je počinio zločin.

On je smješten u psihijatrijsku bolnicu, dok je njegov otac uhapšen, a majka i sestra su sklonjeni.

- Rezultat toksikološkog nalaza dhečaka Koste K. (13) koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet i ranio sedam ljudi, negativan je, rekla je za Tanjug advokat Irina Borović.

 



Izvor: BN
Foto: Srna