MUP Srbije poziva građane da predaju nelegalno oružje


08.05.2023 07:30


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane koji posjeduju neregistrovano oružje da ga od danas, 8. maja, do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici. 



Načelnik Odjeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP Jelena Lakićević ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posljedice, kao i da ne moraju da dokazuju porijeklo oružja.

 

Apel građenima


Pozivamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju, poručila je Lakićević, navodi se u saopštenju MUP.

Precizirala je da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, dijelove za oružje i municiju koju su građani protivpravno držali.

Ujedno, Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade, ističe Lakićević.



Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug