Ruski raketni udari na Kijev i širom Ukrajine


08.05.2023 09:33


Rusija je pokrenula veliki talas razornih raketnih udara na ciljeve u Kijevu i širom Ukrajine, saopštili su jutros ukrajinski zvaničnici. Ruski raketni udari na Odesu izazvali su požar u skladištu prehrambenih proizvoda, a eksplozije su prijavljene u još nekoliko drugih ukrajinskih regiona.

Gradske vlasti Kijeva su saopštile da je najmanje pet ljudi ranjeno tokom ruskih raketnih udara, a prema rečima gradonačelnika Vitalija Klička, tri osobe su povređene u eksplozijama u kijevskoj Solomjanskoj četvrti, a još dve kada je olupina drona pala na Svjatošinski kvart, zapadno od centra prestonice.

Vrhovna komanda ukrajinske vojske je saopštila danas da su ukrajinske PVO snage uništile 35 dronova iranske proizvodnje koje je Rusija lansirala tokom noći na različite ciljeve širom zemlje.

"Oružane snage Ruske Federacije su izvele sinoć 16 raketnih udara, posebno u gradovima Harkov, Herson, u Nikolajevskoj i Odeskoj oblasti", navodi se u dnevnom saopštenju generalštaba ukrajinskih oružanih snaga i ističe da je izveden ukupno 61 vazdušni udar i 52 napada iz teških raketnih sistema.Izvor: RTS
Foto: Screenshot