Maturanti već najavljuju odlazak iz Srpske


25.05.2023 08:41


Dosta učenika se izjasnilo da planira da nastavi školovanje van Republike Srpske, a neki od njih planiraju i da traže dalje posao takođe van države, kao što je u Sloveniji. Druga po redu maturska proslava srednjih škola, organizovana je u Bijeljini i to Poljoprivredne i Medicinske škole.

Oko 250 učenika je uspješno završilo ovu srednju školu ove godine, u 11 odjeljenja, medju kojima je troje vukovaca od kojih će jedno biti naknadno izabrano za učenika generacije.

 

"Ova školska godina je bila specifična po tome što je ove godine većina učenika imala mogućnost da poveže teoriju i praksu, praksom medicinara u Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini, kao i praksom u ambulantama i pekarama za druge smjerove, što nije bio slučaj prethodnih godina", izjavio je direktor Poljoprivredne i Medicinske škole u Bijeljini Zoran Despotović.

 

"Ova školska godina je protekla bez većih problema, u čemu je doprinelo i sprovođenje redovne nastave u učionicama po ustaljenom protokolu, za razliku od prethodnih godina kada je bila zastupljena onlajn nastava zbog epidemije virusa korona", dodao je Despotović.

Dosta učenika se izjasnilo da planira da nastavi školovanje van Republike Srpske, a neki od njih planiraju i da traže dalje posao takođe van države, kao što je u Sloveniji.Izvor: BN
Foto: BN