Otkaz zbog previše vremena u toaletu firme


15.06.2023 08:51


Jednan Kinez je dobio od svog poslodavca otkaz s posla jer je previše vremena provodio u toaletu tokom radnog vremena. Muškarac je navodno uzimao pauze u kupatilu od po 47 minuta pa čak do 6 sati. Kineski mediji su nedavno objavili bizaran slučaj zaposlenog po prezimenu Vang,od pre par godina, koji je tužio svog poslodavca zbog nezakonitog otkaza nakon što je dobio otkaz jer je previše vremena provodio u toaletu tokom radnog vremena.

Nakon operacije zbog anorektalnog problema, muškarac je nastavio da oseća bol i nelagodnost, pa je počeo da provodi tri do šest sati u toaletu svakog dana.
Vangov bivši poslodavac tvrdi da je tokom perioda od 10 dana uzeo ukupno 22 pauze u kupatilu, koje su trajale između 47 minuta i 6 sati. Pozivajući se na odredbe u priručniku za osoblje koje se odnose na kašnjenje, rano napuštanje posla i ovlašćena odsustva, neimenovana kompanija iz Tjenđina raskinula je Vangov radni odnos.

Vang je operisan u decembru 2014. godine, a njegov poslodavac tvrdi da je počeo da pravi neuobičajeno duge pauze u kupatilu nakon što se vratio na posao u julu 2015. godine, nešto što je proveo nekoliko sati u kancelarijskom toaletu.

Nakon što je Vang nadgledao između 7. septembra i 17. septembra 2015. godine, tokom kojeg je uzimao najmanje 3 duge pauze u kupatilu dnevno, kompanija je odlučila da mu raskine radni odnos.

U oktobru 2015. g. Vang je tražio arbitražu da vrati svoj položaj u kompaniji, a dve strane su se upustile u dugu pravnu bitku koja je okončana ove 2023 godine, kada je viši sud u Tjanđinu presudio da pauze u kupatilu tog čoveka nisu bile u okviru „razumnih i normalne fiziološke potrebe.” Vang nije vratio posao.

Ova priča je dobila mešavinu odgovora na internetu, pri čemu su neki ljudi branili zaposlenog da ima ozbiljno zdravstveno stanje, a drugi tvrde da su njegove pauze opravdane zbog operacije.Izvor: Zanimljivosti
Foto: Ilustracija