'Ako zaoštravate, zaoštrite do kraja, otcijepite se'


22.06.2023 06:38


"Ako već idete tako, ako zaoštravate, zaoštrite do kraja. Otcijepite se! To je već punoljetno obećanje režima, ne znam ni koje po redu..." 



Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, komentarišući odluku NSRS o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika u BiH, kazala je da je sve ovo jedna produkovana kriza od strane režima Republike Srpske i djelom međunarodne zajednice.

"Ako već idete tako, ako zaoštravate, zaoštrite do kraja. Otcijepite se! To je već punoljetno obećanje režima, ne znam ni koje po redu. Ne vidim svrhu današnje posebne sjednice osim prouzrokovanja krize", kazala je ona u programu televizije N1.

Moram reći, kaže ona, i da dio međunarodne zajednice tome doprinosi svojim neprincipjelnim stavovima.

"Kada je Šmit nametnuo odluku za finansiranje izbora trebao je donijeti i odluku o elektronskom glasanju i ostalim poboljšanjima izbornog procesa. Izbori za predsjednika RS su bili sve nego regularni fer i pošteni. I on je pričao o manjim nepravilnostima i donio Dodiku pobjedu, oni sada imaju problem sa njim i on ima problem sa njima. Ono što je problem za narod je što uvučena cijela Republika Srpska, svi mi ćemo biti izolovani zbog spašavanja kože jednog čovjeka.” kazala je Trivić.



Izvor: BN
Foto: Arhiva